آذر ابراهیمیان
چند روز گذشته بار دیگر، همچون تیرماه سال جاری خبر کمبود بلیت بحث برانگیز شده است. عدهای بر این باورند که باید منتظر افزایش قیمت بلیت حملونقل هوایی، ریلی و جادهای باشیم. مردم برای رفتوآمد و مسافرت به مشکل خوردهاند نه میتوان به مسافرت رفت و نه از سفر میتوان به خانه بازگشت. با نگاه به سایتهای فروش بلیت، با تکمیل ظرفیت روبرو میشوید و امکان خرید بلیت در حال حاضر وجود ندارد. سایتهای فروش نشان دهنده این است که یا سفر نکنید، یا منتظر بمانید!
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور گفت: «به گزارش رامین آذری، مدیر کل فرودگاه آذربایجان شرقی، در حال حاضر صنعت هوایی به نسبت دو ماه پیش با رشد پروازی مواجه شده است. به این معنا که در فصل تابستان مردم بیشتر از مسافرتهای هوایی استفاده میکنند».
او با اشاره به نسبت عرضه و تقاضا اشاره کرد و افزود: «صنعت هوانوردی با تعداد محدودی از هواپیما دست و پنجه نرم میکند. واقعیت این است که نسبت تقاضا و عرضه با هم همخوانی ندارد. در پایان فصل تابستان تعداد تقاضا افزایش داشته است و عرضه ما همان عرضه محدود قبلی است».
او ادامه داد: «البته در دو سال گذشته حدود ۶۰ فروند هواپیما و بالگرد در تایپهای مختلف وارد کشور کردهایم اما همه این هواپیماها عملیاتی نشده است. ما تا پایان سال سعی داریم رقم هواپیماها را به رقم متعادل برسانیم. جمعیت کشور را ۸۵ میلیون در نظر بگیریم، تقریبا ۵۵۰ فروند هواپیما لازم داریم اما در حال حاضر هواپیماهای داخل ناوگان، حدود ۱۸۰ فروند است».
یازرلو در ادامه گفت: «اینکه تعداد هواپیماها را نمیتوانیم افزایش دهیم کاملا به موضوع تحریم برمیگردد. دو مرحله تحریم هواپیما داریم. یکی خرید و دیگری سقف پرداخت، میگویند بیشتر از مبلغ مشخص شده، نمیتوانید پول پرداخت کنید. ما نمیتوانیم هواپیمای نو خریداری و وارد کشور کنیم. به اجبار سراغ هواپیماهای ۲۰ سال کارکرده یا بیشتر میرویم که این هواپیما هم سقف پروازی دارد». موضوعی که با واردات هواپیما پیگیری کردیم بحث مربوط به نهضت تعمیر قطعات هواپیماست که منجر شد تا تعداد قابل توجهی از هواپیماهای زمینگیر را تعمیر و وارد ناوگان کنیم».
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشور در پایان گفت: «به هیچ عنوان در حال حاضر برنامهای برای افزایش قیمت بلیتهای هواپیمایی کشور نداریم. در ابتدای سال افزایش قیمت ۲۹ درصدی اعمال شده است و فعلا برنامهای برای افزایش قیمت نداریم».
ویدیو:
سرنوشت دختر علوم تحقیقات
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی
مرز حریم خصوصی و عرصه عمومی کجاست؟